Zonnepanelen reinigen Zeeland

Ook voor u is het van belang dat zonnepanelen regelmatig nagekeken worden en gereinigd worden. Veel huiseigenaren denken dat hun zonnepanelen volledig worden schoongespoeld door een flinke regenbui. Stof, vogelpoep en ander vuil blijven echter achter op de panelen, waardoor het rendement snel achteruit gaat. Wij raden daarom aan: laat regelmatig uw zonnepanelen schoonmaken.

Voordelen van regelmatig zonnepanelen schoonmaken

Het reinigen van zonnepanelen levert niet alleen hogere stroom opbrengst op, maar ze gaan ook langer mee! Door vervuiling met fijnstof of bladeren kan een deel van de panelen oververhit raken. Hierdoor beschadigen ze vaak onherstelbaar. En het vervangen van zonnepanelen is een duur grapje. Bovendien ziet uw dak er frisser uit na het schoonmaken van de zonnepanelen.

Kortom, het reinigen van uw zonnepanelen heeft de volgende voordelen:

  • Hoger rendement van uw panelen
  • Langere levensduur van uw panelen
  • Schoner dak

Reiniging met behulp van Osmose water

Bij Schoonmaakbedrijf Zeeland reinigen we zonnepanelen met osmose water. Wat osmose water precies is kunt op onze site lezen. Door het reinigen met osmose water krijgt u geen “ witte vlekken” op uw panelen. Ook dit verhoogd het rendement van de panelen! Daarnaast heeft osmose water een sterker reinigend vermogen dan normaal leidingwater. Osmose water gaat namelijk een verbinding aan met het aanwezige vuil en zal dus zelfs de poriën van de zonnepanelen schoonmaken.

Regelmatig zonnepanelen reinigen voorkomt verminderde energieopbrengst

Onderzoek van TNO Nederland naar rendementsverliezen door niet regelmatig reinigen van zonnepanelen bleek uit te komen op een vermindering van 4,4% tot 7,7 % energieopbrengst. Bij agrarische bedrijven en in de buurt van zware industrieën bleek het verlies zelfs op te lopen tot 20%!

Oorzaken van vervuiling zijn: atmosferische luchtvervuiling, fijnstof afzettingen, uitwerpselen van vogels, bladeren en zoutafzettingen. Met de regen spoelt veel van dit vuil weg, maar toch vormt zich een vuillaag die het zonlicht tegenhoud. Hierdoor daalt de energieproductie van het paneel langzaam. Vooral in de buurt van een spoor, drukke snelweg of onder de rook van zware industrie is het goed om eenmaal per jaar de zonnepanelen te (laten) reinigen.

Andere diensten

Glasbewassing
Gevelreiniging
Dakkapellen
Na Calamiteiten